Seminare video pentru dezvoltarea afacerii

Seminare video pentru dezvoltarea afacerii

Recomandări pentru speakerii webinariilor: Cum să arăți bine în cadru

martie 9, 2021

„Mi-e teamă să conduc webinare pentru că arăt prost în fața camerei.” Să încercăm să facem ceva ca să eliminăm această frică. Voi împărtăși mici secrete practice pe care le-am învățat din experiența mea de fotograf.

1) Creează iluminare difuză centrală sau de sus + iluminare laterală.

Lumina este cel mai important element la crearea unei clip video. Mai important decât machiajul și hainele (da da, chiar și pentru domnișoare, vorbesc serios). Mai întâi instalăm lumina, apoi orice altceva.

Este bine dacă lumina cade din față. Mai mult, merită să subliniezi partea feței care îți place cel mai mult. Iluminarea laterală frontală funcționează bine cu sursa de lumină centrală superioară, dacă este disponibilă.

Nu e bine dacă lumina cade de sus, dedesubt sau în spatele tău. Toate acestea sunt decizii proaste, atât fiecare în parte, cât și combinația acestora.

O lumină prea puternică va accentua imperfecțiunile feței, așa că trebuie să o difuzezi printr-o perdea de lumină sau să compensați cu o altă sursă de lumină.

Cu cât camera este mai proastă, cu atât ar trebui să fie mai bună iluminarea. Deseori chiar folosesc reflectoare pentru a reflecta lumina.

2) Montează camera la aproximativ nivelul ochilor

Un unghi corect te va ajuta să obții o imagine frumoasă. Când camera este mult mai jos sau mai sus decât nivelul ochilor, atunci fruntea sau bărbia nu sunt proporționale cu fața în ansamblu. O vizualizare de jos nereușită apare de obicei atunci când laptopul pur și simplu stă pe masă.

În timpul webinarelor laptopul meu se află pe un stand special. Știu că obțin un unghi bun este atunci când camera este chiar deasupra nivelului ochilor și este poziționată ușor în stânga centrului. Ca regulă, filmarea din dreapta sau de aproape, face ca ca vorbitorul să arate ca un monument și distorsionează proporțiile feței și corpului. Sau și mai rău, atunci când filmează de aproape, undeva la nivelul picioarelor – aceasta irită.  O altă problemă este filmarea de sus, în acest caz capul arată foarte mare și picioarele sunt mici.

Prin urmare, este important să determini un unghi bun și să îl folosești în continuare. Acest lucru te va ajută să te simți mai încrezut.

3) Aranjează cadrul astfel încât să cuprindă brațele sau cel puțin umerii.

Înțeleg că nu este întotdeauna comod să răsfoiești prezentarea, dar încearcă să nu stai prea aproape de monitor, astfel încât fața ta să nu pară ciudat de mare. Și nicidecum nu tăia cadrul în zona gâtului ca să nu te transformi într-un cap vorbitor. Folosește gesturi pentru ca imaginea să prindă viață.

4) Fundalul trebuie să fie monocrom.

Și nici nu te poziționa prea aproape de fundal. Conform tradiției fotografiei de portret, e bine să te îndepărtezi la un metru de fundal. Acum platformele web au început să creeze fundaluri virtuale. Uneori pare interesant, alteori pare ciudat când mâinile apar brusc din fundal. Ține minte că un fundal cu o varietate de mobilier atrage atenția privitorului, așa că asigură-te că în cadru se află doar ceea le ce dorești să fie observat.

5) Evită să te folosești haine pestrițe pentru webinariile tale.

Nu purta haine cu textură măruntă sau în dungi. Este bine să fie suficient de contrastante, dar în același timp culoarea să nu irite ochii. Folosește culori pastelate și fii atent la culorile strălucitoare: pentru un webinar de o oră, o cămașă sau bluză roșie poate fi prea obositoare. Nu recomand să desfășori webinare în haine sau papuci de casă, deoarece acest lucru îți afectează încrederea și starea emoțională interioară.

6) Principalul lucru în machiaj este un ten uniform și o sprânceană naturală și bine conturată.

O iluminare moale bună și un ten uniform asigură 99% din frumusețea aspectului tău. Accentuează puțin mai tare ochii sau buzele și adăugă puțină fard de obraz. Nu există tendințe speciale pentru speakerii de webinare (recent am fost întrebată această întrebare). Este important să te simți confortabil și să te simți frumos/ă.

La femei, părul arată mai bine atunci cînd e slăbit, coafura sau o coadă de cal fac puțin mai dificil să creezi un cadru reușit. Dar, din nou, concentrează-te pe forma feței și confortul tău în timpul seminarului web.

7) Poziția corpului trebuie să fie confortabilă, dar nu prea relaxată.

Un scaun cu spate tare este mai bun decât un scaun tapițat. Aceasta va determina postura ta, și respectiv aspectul, precum și vocea și ritmul în care vorbești. Tendința curentă sunt webinariile în care speaker-ul vorbește din picioare. Astfel vei putea să ții mâinile în cadru și să folosești gesturi, acest lucru permite să nu te gârbovești. În această poziție, este necesar să ridici camera mai sus, cel puțin până la nivelul pieptului, astfel încât să nu existe distorsionezi imaginea corpului. Mai ales că pe puțini vorbitori sunt avantajați atunci când sunt filmați din unghiul inferior.

Îți doresc ca webinariile tale să fie cele mai reușite!

Cele mai recente noutăți