Seminare video pentru dezvoltarea afacerii

Seminare video pentru dezvoltarea afacerii

Cum să filmezi un curs video? 10 reguli pentru crearea unui produs de calitate

martie 6, 2021

Cum să creezi un curs video pentru ca mai târziu editarea și montarea din nou al acestuia să nu fie un proces complicat și incomod?

Filmarea sesiunilor video este un format complex de conținut online, atât ca timp necesar pentru al realiza, cât și ca costuri financiare și de resurse. Ce poți face pentru ca video-urile tale să fie cât mai bine adaptate pentru reactualizările ce le vei face ulterior? Iată câteva recomandări practice.

1) Trebuie să înțelegi că sesiunea video „definitivează” conținutul

Nu vei putea să îl modifici rapid, dacă va fi necesar, iar să îl filmezi din nou va fi foarte scump. Ești ok să definitivezi conținutul în forma sa actuală? Fii sigur de aceasta înainte de a merge mai departe.

Atunci când abia încerci să lansez pentru prima oară un curs online e ok să refuzi să faci sesiuni video. Ai nevoie să „lucrezi” conținutul, să vezi cât de bine îl percep studenții, să finalizezi cursul în baza feedback-ului primit și abia apoi să îl înregistrezi pe video.

2) Fiecare secțiune video este o lecție independentă

Planifică logica cursului, astfel încât fiecare secțiune video să fie un element independent. Subiectul lecției nu ar trebui să se suprapună cu alte sesiuni. Acest lucru îți va permite să schimbi ordinea în care videoclipul se încadrează în curs și să aranjezi lecțiile într-o ordine diferită în caz că e necesar.

Dacă pregătești un expert pentru o lecție anume, asigură-te că el urmează cu exactitate subiectul și nu se abate în alte teme.

3) Introducere și concluzii – două videoclipuri separate

Nu este necesar să treci de la introducere la conținut. Mai bine ca acestea să fie lecții separate. Această abordare va facilita modificările și filmările din nou a materialului.

4) Nu fă referințe în sesiunea video curentă la conținutul altor lecții

Nu vorbi despre ce a fost în lecția anterioară și ce va fi în următoarea. Nu poziționa tema curentă pe un loc anume în cadrul cursului. În acest fel, vei putea schimba ușor sesiunile cu locul în cadrul cursului și le vei putea folosi în alte cursuri, ca content separat sau în rol de material suplimentar. Conținutul va fi flexibil și poate fi folosit chiar ca element al bazei de cunoștințe.

5) Nu vorbi despre tema pe acasă în secțiunea de conținut

E mai bine să înregistrezi un videoclip separat care să explice cerințele pentru teme. O astfel de secțiune video va fi mai ușor de filmat din nou. Uneori, un astfel de videoclip poate fi filmat în afara studio-ului, ci pur și simplu faceți un screencast, aceasta va reduce costul conținutului.

6) Nu utiliza în clipul video elemente care se pot schimba critic

De exemplu, schimbarea mărcii și a stilului corporativ va face ca tot conținutul video finisat să devină irelevant.

7) Nu filma tot materialul dintr-o dată

E mai bine să filmezi pentru început introducerea + câteva secțiuni de conținut + teme, și să le prezentați clientului și grupului de testare.

8) Înregistrează și editează separat toate materialele suplimentare pe secțiunile de conținut (recenzii, studii de caz)

9) Începe înregistrările video doar atunci când conceptul a fost aprobat

Pentru a filma corect toate secțiunile de content, începe să filmezi după confirmarea detaliilor cheie ale scriptului. Ai nevoie de o structură a secțiunii de conținut înainte de a începe filmările propriu zise.

10) Evită să menționezi date și intervale de timp specifice

Oamenii pot urma un curs video în orice moment al zilei sau al nopții, în orice zi a săptămânii sau anotimp. Prin urmare, menționarea datelor și a orelor specifice (bună dimineața, azi este miercuri, toamna aceasta este caldă, ieri a fost sărbătoare) s-ar putea să nu fie adecvată per moment.

Cele mai recente noutăți