Business

Business

De la Top Manager la Antreprenor, cum să lași totul și să începi de la Zero

mai 21, 2020

În 2018, după aproape 10 ani de activitate în calitate de top manager, am înțeles că trebuie să schimb ceva. Aceasta a fost, de fapt, o chemare lăuntrică pe care nu am putut-o ignora. La acel moment, deja aveam un buchet mare și îmbujorat de obligațiuni bărbătești – familie cu 3 copii, ipotecă, credit auto și încă vreo două cheltuieli 🙂

Într-o astfel de situație, este foarte dificil să faci schimbări majore în viață, deoarece punctul ZERO de supraviețuire era din start destul de înalt. Nu-mi era frică că nu-mi voi găsi un job, și așa aveam mai multe opțiuni de a mă angaja dacă mi-aș fi dorit pur și simplu să-mi schimb jobul. Însă căutam ceva care să mă pune pe jar și să mă facă să mă trezesc cu noaptea-n cap motivat și cu ochii plini de strălucire și determinare.

Cea mai mare motivație pe care o poate avea un om, după părerea mea, este să aibă un SENS în ceea ce face. Și sensul din punctul meu de vedere este plăcerea de la activitatea pe care o face, perspectiva pe 5-10 ani înainte și dezvoltarea, adică trebuie să simtă că crește cu fiecare zi.

O astfel de oportunitate la acel moment îmi putea oferi doar antreprenoriatul.

Am început această nouă cale cu 2 proiecte de la Zero: primul a fost consultanță în afaceri și business traininguri și al doilea – proiect de fitness online Fitness Mama, pe care l-am lansat împreună cu soția mea Ina Kishlaru și încă un partener, despre care voi vorbi mai târziu.

Am startat aceste 2 proiecte cu datorii de peste 60.000 de euro și zero rezervă. Cred că vă puteți imagina starea mea de incertitudine. Cum spunea un șofer de camion cu experiență: m-aș simți mai sigur cu șina roasă, pe ghețuș, iarna pe serpentină, decât în situația ta.

În postările următoare vă voi povesti istoria mea de antreprenor, cu greșeli și victorii, primele lecții de parteneriat în afaceri, concluzii și sugestii, care ar putea fi utile și unor din voi:)

Алексей Кишлару (Alexei Kishlaru) co-fondator Masters

Cele mai recente noutăți